edUcate előadás az Óbudai Egyetemen

résztvevők

Dr. Lazányi Kornélia és Korányi László meghívására a hatékony tárgyalástechnikáról tartott interaktív előadást az edUcate csapata www.edUcate.hu az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának.

Az edUcate azt a célt tűzte ki maga elé, hogy releváns, egy-egy témához kapcsolódó technikákat és készség-fejlesztési lehetőségeket ismertessenek meg a fiatalokkal, amelyekre a korábban megszerzett tudásukra építve későbbi karrierjük során szükségük lehet. Hallgatói jogviszonytól és státusztól függetlenül kínálnak olyan kiegészítő képzést, melyet külföldi MBA programok és tanácsadói múltjuk tapasztalatai ihlettek. Céljuk a diákoknak megmutatni, hogyan hasznosíthatják, és egészíthetik ki a már megszerzett készségeiket, bővíthetik kreativitásukat olyan interaktív környezetben, ahol garantáltan teret kaphatnak tehetségük és erősségeik kibontakoztatására.

Kurzusuk gyakorlati alkalmazásának demonstrálására a legjobb módszernek egy másfél órás bemutató workshop bizonyult, amelynek lebonyolítását a Jánossy Ferenc Szakkollégium elnöke Maráczi Gréta, valamint a dékáni hivatal vállalati kapcsolattartója, Beke Éva támogatta.

Az interaktív előadások gyakorlatának megfelelően a kezdeti bizonytalanságot követően egy lendületes élményt kaptak hallgatóink. Míg a tárgyalási szituációkat párokban végezték, a szimuláció rávilágított a kölcsönös érdekeket előtérbe helyező megállapodások előnyére, illetve arra, hogy milyen eszközök szükségesek egy hatékony partneri együttműködéshez. A rendezvény sikerét jelzi, hogy előadók, hallgatók és meghívottak közösen vitatták meg tapasztalataikat, amelynek egyik legfőbb pontja a partner kapcsolatok kiépítése, valamint a kreatív, szabad véleménynyilvánítás lehetősége.

(Forrás: Beke Éva, Óbudai Egyetem hírmondó)