Önéletrajz és ami mögötte van

plakát

Szeretettel meghívjuk Önt a Jánossy Ferenc Szakkollégium által rendezett "Önéletrajz és ami mögötte van" című előadásra.

Előadók:
Máténé Bényász Kinga Opel Southeast Europe Llc
Csakurda Ágnes, Zobolyák Róbert Magyar Közigazdatási Ösztöndíjprogram

Helyszín: Budapest, Tavaszmező utca 14-18., TG épület F.17.

Facebook: https://www.facebook.com/events/120852131646027/

Az előadásokról:
Máténé Bényász Kinga 2007-ben végzett a Zsigmond Király Főiskola Emberi erőforrás menedzsment szakán. Diplomamunkáját a toborzás-kiválasztás témakörében írta. Több éves tapasztalattal rendelkezik HR területen, eddigi munkái során dolgozott multinacionális és kis- és középvállalati pozíciókban (HR asszisztens - Mitsui, HR koordinátor - Grundfos, Gyakornoki program koordinátor - Tesco és HR generalista - Wärtsilä). Jelenleg az Opel Southeast Europe Llc-nél dolgozik HR generalistaként.

A kormány által alapított három közigazgatási ösztöndíjprogram – a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram, Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram, valamint a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjának – bemutatása pár percben. A közigazgatási ösztöndíjprogramok célja egyfelől a szakmai tapasztalat biztosítása a közigazgatás iránt érdeklődő képzett és tehetséges fiatalok számára; másfelől a legtehetségesebb és legelhivatottabb ösztöndíjasok továbbfoglalkoztatása, a szakképzett munkatársak utánpótlásának biztosítása. A programok tehát – ideális esetben – a közigazgatási karrier belépői, így a résztvevők kiválasztása is kiemelt figyelemmel történik.
Az előadás második felében a közigazgatásban, különös tekintettel az ösztöndíjprogramok során alkalmazott kiválasztási eljárásokról – előszűrés, önéletrajzok leggyakoribb hibái, feladatok, magyar és idegen nyelvi interjúk – esik szó.