A Szakértő válaszol - Szűcs Diána A „home office” illemtana avagy hogyan viselkedjünk jó szomszédként?

Homeoffice

Folytatódott a Szakértő válaszol sorozatunk. Szűcs Diána A „home office” illemtana avagy hogyan viselkedjünk jó szomszédként? címmel tartott beszélgetést.

- Hogy élted meg az otthoni munkavégzést?

- Egyrészt nagyon könnyen, mert megvoltak az alapok az e-learninges tananyagokkal, azonban át kellett gondolni, hogy a gyakorlati órákat miként fogjuk megoldani. A tantárgyfelelősökkel egyeztetve a mi koncepciónk az volt, hogy nem az órarend szerinti időpontokban kötelezzük a hallgatókat, hogy vegyenek részt az órákon, hanem inkább az egyéni időbeosztás szerinti közreműködést vártuk el. Rengeteg munkával járt, de az utólagos visszajelzések szerint értékelték a hallgatók.

- Végül voltak online konzultációk is?

- Mivel felzárkóztató kurzusom is volt, személy szerint kialakítottam egy Facebook csoportot, ahol szinte napi szinten tartottam a kapcsolatot a hallgatóimmal illetve néhány hallgatóval Skype-on is tartottam online konzultációt.

- Milyen zavaró tényező volt az otthoni munkavégzésed során? Ha volt hogyan oldottad meg?

- A közvetlen szomszédságomban lakásfelújításba kezdtek, így nem volt elég, hogy úsztam a feladatokban, még a zajjal is meg kellett küzdenem. Viszont néhány nap után rájöttem, hogy úgysem árt kicsit mozogni a nagy munka közepette, így amikor elkezdtek fúrni és is felhangosítottam a zenét és elkezdtem tekerni a szobabiciklin.

Címkék